- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
* Lemmet van roestvrij staal, uit één stuk
* Heft van kunststof
* Geschikt voor alle soorten harde en zachte kazen
* 100% Geproduceerd in Frankrijk
* Geschikt voor de vaatwasser
In de set zitten 3 verschillende kaasmesjes en 1 vorkje. Het kaasbijltje is bijzonder geschikt voor harde kazen. Het kaasmes met puntjes is er voor zachtere kazen als camembert en brie. Het botermesje wordt gebruikt voor zachte geiten- en kruidenkazen. Het vorkje is om te serveren.
Deze 4-delige Laguiole kaasmessen set wordt gemaakt in het honderd jaar oude Franse familiebedrijf Jean Dubost. De gebruikte materialen zijn van uitstekende kwaliteit. Het lemmet is 1,5 mm dik, buigt niet door en is gemaakt van roestvrijstaal. Het heft is gemaakt van acrylaat (PMMA), een sterke kunststof. De kleur zal er niet afslijten omdat deze door het hele heft is aangebracht.
De set is volledig geproduceerd in Frankrijk en verpakt in een display van hout. De messen kunnen zonder problemen in de vaatwasmachine. Kortom, het ideale geschenk voor thuiskoks en culinaire liefhebbers!
Belangrijkste kenmerken:
- Set van 3 verschillende kaasmesjes en 1 vorkje verpakt in display van hout
- Inhoud: 1 kaasbijltje, 1 kaasmesje, 1 botermesje en 1 vorkje
- Lemmet AISI 420 roestvrijstaal, staaldikte 1,5 mm
- Heft van kunststof (PMMA), kleur vervaagt niet
- Lengtematen: kaasbijltje 15,5 cm - botermesje 15 cm - kaasmesje 15 cm - vorkje 15 cm
- Origineel Laguiole honingbij embleem
- Geschikt voor de vaatwasmachine
- De display is van Europees naaldhout
- 100 % made in France (Jean Dubost, sinds 1920)
Over Laguiole Jean Dubost
Het familiebedrijf Jean Dubost is in 1920 opgericht. Tegenwoordig wordt het geleid door de 4de generatie die de traditionele wijze van messen maken combineert met moderne industriële productie technieken.
Het assortiment van Laguiole Jean Dubost wordt volledig in Frankrijk gemaakt. Op enkele tropische houtsoorten na komen ook alle onderdelen, zoals het staal en de heften, uit Frankrijk. In de fabriek wordt ruw staal (AISI 420 norm met hardheid HRC 52/56) in een proces van 9 productie fases omgevormd tot een vlijmscherp, glanzend gepolijst lemmet. Jaarlijks worden er 1,5 miljoen Laguiole steakmessen gemaakt, waarvan bijna de helft bestemd is voor de export.
Er bestaat helaas ook imitatie Laguiole dat vooral wordt geproduceerd in China. Hoewel vaak niet direct zichtbaar aan de buitenkant (het logo, de honingbij, wordt zelfs gekopieerd), is het materiaal en de fabricage van aanzienlijk lagere kwaliteit. Imitatie is overigens makkelijk te herkennen. Als er niet expliciet in het stalen lemmet van het mes France gegraveerd staat, is het mes niet in Frankrijk geproduceerd en dus niet authentiek.