Laguiole Jean Dubost Steakmessen
De steakmessen van Laguiole van Jean Dubost worden gekenmerkt door hun prachtige, klassieke ontwerp met als belangrijkste icoon het honingbijtje. Er zijn drie varianten met elk hun eigen gebruiksdoel. Ze onderscheiden zich met name in staaldikte en uitvoering van het lemmet.
Classic
Het ‘classic’ steakmes van Laguiole is de bekendste variant, je ziet ze in vrijwel elke Franse bistrot. Het is een robuust maar eenvoudig uitgevoerd steakmes met een gekarteld lemmet van 1,2 mm dik dat je nooit hoeft te slijpen. Gebruiksgemak staat hier voorop maar niet iedereen vindt een gekarteld lemmet prettig omdat het op een wat grove manier door het vlees snijdt.
Exclusive
Voor vleesliefhebbers met een voorkeur voor een gladgeslepen lemmet is de ‘exclusive’ serie ontwikkeld. Deze vlijmscherpe steakmessen liggen heerlijk in de hand en snijden moeiteloos door alle soorten vlees. Het lemmet is met een dikte van 1,5 mm iets zwaarder uitgevoerd en hoeft bij zorgvuldig gebruik vrijwel nooit te worden geslepen.
Premium
Ga je voor luxe en topkwaliteit dan kies je de ‘premium’ variant, het vlaggeschip onder de steakmessen. Ook deze messen zijn voorzien van een gladgeslepen lemmet, maar dan met een staaldikte van 2,5 mm. Het mooi uitgebalanceerde mes snijdt als de beste. Dit is hét mes voor de thuiskoks en culinaire liefhebbers!
Opbergen
Om de messen scherp te houden en veilig op te bergen, worden ze – afhankelijk van de variant - geleverd in een messenblok van hout of gesloten kistje.
Origineel of namaak?
Als je er zeker van wilt zijn dat je een in Frankrijk gemaakt Laguiole steakmes koopt, let er dan op dat het land van oorsprong ‘France’ in het lemmet staat gegraveerd. Als dat niet het geval is, komt het uit China.